La importància de la Inversió Socialment Responsable

Susanna Carmona

La Mútua dels Enginyers va exposar el seu model d’Inversió Socialment Responsable a la jornada tècnica del passat 1 de febrer organitzada per la Comissió de Medi Ambient del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC).

El seminari va tenir per títol “La importància de la Inversió Socialment Responsable”, una temàtica d’actualitat desprès que el passat mes de desembre de 2017, a la Cimera sobre Canvi Climàtic de París, la Comissió Europea es comprometés a presentar un Pla d'Acció sobre Finances Sostenibles durant el primer trimestre del 2018.

La Susanna Carmona, directora general de la Mútua dels Enginyers, va assegurar als assistents de la jornada que la Mútua sempre ha treballat en l’entorn de l’economia sostenible, ja que és una mutualitat de previsió social. “La nostra manera de fer és solidària; va en el nostre ADN”, va comentar.

Carmona va seguir explicant que la Mútua va aprovar al 2017 una Política d’Inversions Socialment Responsables (ISR), que pretén vetllar pels drets humans, els drets socio-laborals, el canvi climàtic i mediambiental i el bon govern. “Des de l’entitat excloem de les nostres inversions les empreses que treballen amb mines anti-persona, bombes raïm o explotació infantil i invertim en empreses socialment responsables”, va assegurar.

D’altra banda, en Joan Antoni Fernández, Director Àrea Tècnica i d'Estalvi de la Mútua dels Enginyers, va indicar que la política ISR de l’entitat implica comptar amb productes d’estalvi que compleixen amb aquestes bones practiques, “com el Pla de Pensions Enginyers Inversió Sostenible, un producte pioner que veurà la llum a la primavera d’aquest any”.

En quant a la relació entre les Inversions Socialment Responsables i el retorn que s’aconsegueix amb aquestes, Fernández va assegurar que apostar per les ISR no ha de significar obligatòriament renunciar a la rendibilitat, tot i que, segurament, aquesta sigui menor que en un altre tipus d’inversió. “A la Mútua estem disposats a guanyar menys diners a canvi d’invertir en projectes socialment responsables que tinguin un impacte social i mediambiental quantificable en xifres concretes”, va seguir.

En relació amb el tema i per la seva banda, la directora de la Mútua va afirmar: “En el futur hem de ser capaços de poder donar elfeedbackde les ISR als inversors que han acceptat perdre part de guanys per destinar els seus diners a aquesta projectes socialment responsables.