La Mútua dels Enginyers signa un conveni de col·laboració i patrocini amb l’Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària

L'acord suposa reforçar la presència en l'Observatori de les mutualitats de previsió social i dels valors del mutualisme.

La Mútua dels Enginyers és una entitat amb més de seixanta anys d'experiència en el sector assegurador i d'estalvi. Proporciona un servei integral a particulars, empreses, associacions i col·lectius tècnics, tant d'enginyeria com altres disciplines. El seu objectiu és la de garantir la responsabilitat financera i la solvència del col·lectiu al qual representen mitjançant la solidaritat, la integritat i la implicació.

El Dr. Xavier Varea, director de l'Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària, va destacar la importància “d’incorporar entre els col·laboradors de l'Observatori una entitat de caràcter mutualista, és a dir, sense ànim de lucre, amb dècades de trajectòria en la previsió social complementària, en un moment en el qual estem elaborant, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Llibre Blanc de la Previsió Social Complementària a Catalunya”.

La Susanna Carmona, directora general de La Mútua dels Enginyers, va destacar que “la col·laboració neix del compromís de totes dues organitzacions amb la difusió dels valors del mutualisme com a eina de desenvolupament de la previsió social complementària i demostrar que és una opció clara de futur”.

L'Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària és una estructura de recerca, creada per la Universitat de Barcelona al 2020, que es constitueix com una plataforma multidisciplinària, els objectius de la qual són la formació, la recerca i la divulgació en matèria de previsió social complementària i l'estat del benestar. Amb la incorporació de La Mútua dels Enginyers al seu patrocini, l'Observatori té actualment 11 patrocinadors, 18 entitats col·laboradores adherides i 2 mitjana partner, formant una xarxa de 8 universitats europees. Compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya. Es finança mitjançant les aportacions dels seus patrocinadors.

La Mútua dels Enginyers va néixer en 1958 per a “organitzar i desenvolupar la previsió social entre els col·legiats i els seus afins”, en un moment en què la Seguretat Social no donava cobertura als titulats superiors d'enginyeria industrial, així com tampoc als arquitectes, advocats i metges. Actualment, l'entitat ofereix un servei integral a famílies, professionals i empreses d'enginyeria, així com altres disciplines.